Historie

Al heel vroeg ontstond er bij Sybren Broersma liefde voor muziek en de apparatuur die daarbij komt kijken.

In het ouderlijk huis op de Tsjerkelânsreed in Ryptsjerk stond een hoogslaper gemaakt door zijn heit. Hierin was een grote kast gemaakt voor het opbergen van kleding. Deze kast werd al snel omgetoverd tot een klein hok met een muziekinstallatie. Later kwam hier uiteraard nog een lichtorgel bij.

Bij verjaardagen werd er steevast een ruimte omgetoverd tot discotheek en zo ontstonden de eerste draaitafels waar er nog zeer veel van zouden volgen.

Hierboven is een dergelijk feestje afgebeeld. De discolampen zijn gemaakt van multiplex plaatjes en zijn toen door zijn mem keurig wit geschilderd. Daar tussen bevindt zich een Malboro reclamebord die gevonden is tussen het afval op de camping waar het gezin zomers vaak verbleef. Dit bord was doorboord met kerstlampjes die Sybren had gekregen met Sinterklaas.

In 1999 werd de hobby uitgebreid met een dubbele cd-speler en werden er eigengemaakte flightcases gebruikt om de apparatuur zorgvuldig te kunnen vervoeren. Uiteraard werd er nu ook op andere locaties muziek gedraaid en begon het balletje te rollen.

Omstreeks deze tijd moest er ook een naam verzonnen worden voor de drive in show. Dit is toen “Drive In Show On Air” geworden met als logo een ondergaande zon bij een klein eiland met palmbomen.

Er waren altijd vrienden betrokken bij de drive in show en ook steeds vaker ging Jitse Broersma met zijn broer Sybren mee te draaien. Hierdoor is ook Jitse begonnen met draaien en uiteindelijk ook een eigen bedrijf begonnen “JSB producties”. Hieronder kunt u op de foto zien hoe het duo een drive in show opbouwde in het dorpshuis van Tytsjerk.

In 2008 werd het tijd om de zaak nog wat serieuzer aan te pakken en werd het bedrijf “On Air Audio Care” opgericht. Ook was ondertussen het pakket van producten uitgebreid met veldversterking en een omroepwagen zodat wij de klanten een nog breder pakket konden aanbieden.

Tot op heden blijft het bedrijf vernieuwen om zijn klanten goed van dienst te kunnen zijn bij hun feesten en evenementen en op een dusdanige manier dat het nog betaalbaar is voor de kleinste verenigingen, maar desondanks de kwaliteit hoog weet te houden.

Dit bedrijf is dus ontstaan uit meer dan 30 jaar aan passie voor geluid, muziek en apparatuur en het einde is nog niet in zicht daar Sybren van elk evenement waar hij zijn passie mag uitvoeren nog volop geniet!